היסטורית המגברים

    עד המצאת הטרנזיסטור בשנת 1947 הדרך היחידה להגביר אות הייתה באמצעות שפופרות ריק. השפופרת הפשוטה ביותר הומצאה על ידי ג'ון אמברוז פלמינג בזמן שעבד עבור חברת מרקוני בלונדון בשנת 1904 והוא קרא לה "דיודה" מכיוון שהיו לה שתי אלקטרודות. הדיודה העבירה חשמל בכיוון אחד בלבד והייתה בשימוש ברדיו וכמיישר זרם. דוקטור לי דה פורסט הוסיף אלקטרודה שלישית לרכיב, הנקראת "סריג", וכך המציא את התקן ההגברה הראשון, הטריודה, וקרא לה בשם "אודיון". הסריג שולט על הזרם בין הקתודה לאנודה במתח נתון. היחס בין הזרם, והמתח מיוצג לרוב על ידי סדרה של עקומות אפיון בדיאגרמה (כל אחת למתח סריג שונה).

תיקון מגבר מנורות

    היישום הראשון של שפופרות הריק היה בשנת 1910 להעברת אותות טלפוניה למרחקים ארוכים. יותר מאוחר, מגברי מנורות יושמו לשוק התקשורת האלחוטית שהתחיל בשנות השלושים. מגברים מסוג זה נבנו יותר מאוחר למטרות מוזיקליות ולטלוויזיה עד שנות ה-50. בזמנים אלו העוצמות היו נמוכות מאוד, בדרך כלל ואטים ספורים, ולדוגמה, האזנה למקלטי רדיו בוצעה באוזניות וכמעט שלא הייתה תפוצה לרמקולים. בשל נוחות העבודה עם מגברים מבוססי טרנזיסטור, החל משנות ה-70 חלה עלייה בשימוש במגברים מבוססי טרנזיסטור, והשימוש מגברי מנורות החל לדעוך .

     מגברי המנורות אמנם מיושנים, רגישים ויקרים , אך עם זאת מגברי המנורות חביבים על רוב המוסיקאים. למגברי מנורות לרוב צליל שונה משל המגברים הטרנזיסטוריים. המנורות, שהינן רכיב הגברה פחות מדויק מטרנזיסטורים, מכניסות באופן טיפוסי עיוותים בצלילים העיליים הזוגיים, מה שמתפרש בשמיעה האנושית כצליל "חם", "עגול" ונעים יותר מאשר בהגברה טרנזיסטורית,ולכן המגוון בשוק מגברי המנורות גדול מאוד על אף היותו "נישה" ייחודית.

מעבדת אלקטרו מיוזיק עוסקת בתיקון מגברי מנורות משנת 1978 וסיפקה שירות מקצועי לרוב החנויות בארץ. אנו לא מבצעים "אלתורים" אלא מחזירים את המגבר למצב המקורי. 

שרות וחלפים מקוריים לכל סוגי המגברים: Ampeg, Dr. Z, Fender, Gibson, Hiwatt, Marshall, Matchless, Mesa/Boogie, Orange, Vox

    תיקון מגבר  מנורות אינו עניין של מה בכך. צריך ידע ובעיקר נסיון בתיקון מגברי מנורות והכי חשוב אוזן מוסיקאלית כדי להבחין בשינוי בגוון הצליל וכן להכיר מקרוב את סוגי התקלות במגברים אלו ואת אופי הצליל השונה בין החברות השונות של מגברי המנורות.

  אחת התופעות המצויות והמורכבות לתיקון הינה "ציפצופים" בתדרים שונים הנובעים מתכונת ה"מקרופוניות" של המנורות, זוהי תקלה עימה אנו מתמודדים בהצלחה כמעט בכל שבוע. יש ברשותינו ציוד משוכלל לבדיקת הרמוניות הצליל, ועוצמת הגבר המנורות.
    חשוב לדעת: תקלה במנורה ישנה אין משמעותה רק הנחתת ההגבר אלא פעמים שגם התדרים "נחתכים" וע"י זה המגבר מאבד מאיכות הצליל.

    מגבר מנורות מצריך מגע של בעל נסיון מהשורה הראשונה ואוזן מוסיקאלית רגישה של גיטריסט. במעבדת אלקטרו-מיוזיק תמצאו את שיא המקצועיות בתחום זה!

תיקון PA4X
תיקון אורגנים
תיקון סינטיסייזרים
תיקון סינטיסייזרים
תיקון פסנתרים
תיקון פסנתרים
תיקון מגברים
תיקון מגברים
דילוג לתוכן